July 2, 2011

.:SeronoK:.



hari ini excited nak update blog yang dah lama tak dipostkan dengan post yang terbaru.actually im juz finished watced 3-Idiots.Conlusion just in two words REALLY AWESOME. yeah im quite late watch this movie. like english word said: "Biarkan lambat daripada tidak buat langsung"-correct me if im wrong. really meaningful story. especially me as an engineering student. who will be an engineer someday. My lecturers always motivate us and took examples from this story. Somehow before I watched this movie, i didn't get the views. But after watched this story i'm totally get it what my lecturers always said about. Someone who are not watch this movie, yet i really advice you to download it and watch it now. Especially who wannabe an Engineer. A short synopsis, this story is about a man who really want to learn and he learn it in different ways. A lot of moral story from this story.Get it!

Okayh, berikut adalah apa persoalan timbul selepas ak tgk movie ini:
  1. its i am in the correct field of study right now?
  2. what i wannabe in the future?
  3. adakah saya belajar kerana grade semata-mata?
  4. bolehkah saya mengadaptasikan apa yang saya telah belajar?
  5. apa yang saya boleh berikan kepada dunia terutama masyarakat umum suatu hari nanti?
Jawapannya ada pada diriku sendiri. Deeply think of it and jangan meyesal dikemudian hari. like the 3-Idiots always said "Aal Izz Well"

April 7, 2011

Musical Theater


One the things that i like most is watching theater especially musical theater. the first musical theater i watched was Puteri Guning Ledang when i was in form 5. Memandangkan latihan industri aka praktikal aku sekarang ini berdekatan Istana Budaya, maka the latest update and news musical theater yang bakal di tayangkan akan aku tahu. Time lunch akan ku pergi beli tiket dan menempah tempat bagi menonton teater yang dipersembahkan. Terdapat dua teater yang aku tonton iaitu "Terima Kasih Cinta; dan "Teater Tun Mahathir"
kedua-duanya really superb dan menhiburkan. walaupun lambat update dan teater tu pun dah habis dipersembahkan, saja je nak kongsi story.

Tun Mahathir The Musical:
teater yang berkisahkan tokoh negara yang begitu hebat sekali. penceritaan sejak beliau masih kecil hingga dewasa dan meletakkan jawatan sebagai perdana menteri yang ke-4. Teater yang begitu mengasyikkan dan tambahan dengan lagu muzikal yang begitu indah sekali. salah satu lagu yang aku suka masa persembahan tesebut ialah bertajuk "Insan Penakluk" sinyanyikan oleh misha omar. apa yang menyerokkan lagi ialah sewaktu aku menonton teater berkenaan, tun mahathir dan tun siti hasmah juga menonton sekali bersama-sama kami yang lain di istana buadaya tersebut. Begitu indah sekali memori tercipta.


Terima Kasih Cinta:
sekali lagi aku berpeluang menonton teater yang dinanti-nantikan oleh aku dan adikku. yelah kan asyik tengok wayang je time ni lah pula nak tengok teater (dah 5 bulan saya tak tengok wayang-huks). teater yang diadaptasi dari movie Cinta memang berlainan sekali. dengan hanya menggunakan 6 cubicle dapat melahirkan suasana dan tempat yang berbeza. huks i like..siap ada jual cokelat lagi dan ada booth kata-kata cinta..huks


apa-apa pun kepuasan jelas terpancar..hurm still waiting and hope that puetri gunung ledang the musical will 'tayang' balik..huks


Aku sebuah motorsikal


aku sebuah motorsikal yang diberi nama honda EX-5 aku dikeluarkan oleh kilang honda. badanku berwarna hitam dan putih. aku dipsarkan dan dijual di sebuah kedai jalan kuching. Pada tanggal 15 Februari 2011 aku telah dibeli oleh seseorang yang bergelar ayah dan memberiku kepada anaknya. Anaknya mengusap dan membelaiku begitu baik sekali. aku berasa gembira dan seronok. apabila aku sudah menjadi kepunyaannya aku diberi nama MR.WUX kerana aku telah didaftarkan bernom WUX 4959. aku sungguh seronok mempertuankan oleh tuanku ini. Dia menjagaku dengan begitu cermat sekali. apabila terdapat lubang beliau akan mengelak supaya aku tidak berasa sakit. saban minggu, tuan ku ini akan memandikanku dengan buih sabun yang begitu wangi sekali. Hari demi hari, mingu demi minggu aku berkhidmat dengan tuan ku. aku sering di bawa kepejabat tuan ku kerana beliau kini menjalani praktikal. Pada suatu hari, tanggal 17 Mac 2011 aku telah dibawa ke sebuah bank yang terletak di Jalan Ipoh Kuala Lumpur. aku di kunci oleh tuan ku bagi mengelakkan aku pergi kemana-mana. malang tidak berbau sedang aku berehat di tempat letak motorsikal aku terasa terasing kerana orang lain telah mengambil aku. aku menjerit meminta tolong tetapi tiada sesiapa mendengarnya. Kini aku teras terasing dan tidak tahu kemana kini diriku berada. Aku kasihankan tuan ku kerana aku tahu beliau akan berasa sedih dan risau akan kehilanganku. Bahkan jarum meter di badanku masih belum mencapai angka 1000km. Tatkala ini aku yakin tuan ku telah mereportkan kehilanganku di balai polis bagi mencari aku. di harap tuan ku masih bersabar menanti kepulanganku. wahai pencuri yang mencuri aku, pulangkanlah diriku kepangkuan tuan ku kembali. pulangkan! aku sebuah motorsikal.....

Sekian, Yang Masih Mengingati
Mr.WUX

note:sob2! bagi yang tidak memahami, rinkasannyanya iala another one of my beloved things telah dicuri..MR.WUX dalam kenangan:(

My LOVE

sepanjang 4 bulan ini banyak benda yang hadir. especially all my love things yang aku miliki daripada hasil titik peluh sendiri.
pertama:

i bought a new Mr. Red Dell..huks *like*

kedua:
i also bought Mr.Samsung.. *Huks*

untuk pengetahuan kedua-dua barang ini aku beli semata-mata bagi memudahkan urusan praktikal ku. Memandangkan laptop lama ku di curi (preview post lepas) aku memang ingin membeli yang baru bagi kesengan rutin harianku di pejabat yang nak kene membuat proposal yang tersangat lah belambak and like red colour..*suke*

Camera amat diperlukan memandangkan di rumah tiada camera yang boleh digunakan untuk melakukan kerja-kerja report dan proposal.huks what i like with my camera is dia boleyh amek gambar depan belakang. auto captured ag..*lurv*

Ikrar akujanji:
dengan ini saya tajul afiq tajul arus akan menjaga barang buah hati saya dengan begitu baik sekali *huks*

memo kepada pencuri (yang berkaitan):
saya ada yang baru! dah jangan curik barang orang lagi.. Im still missed my Mr. Black Dell.. hurm

bekerja vs belajar


yuhu. sudah lama aku tak menjenguk blog ni. makin hari-makin lama tidak menupdatekannya. ceriat banyak berlaku sepanjang 4 bulan yang telah berlalu pada tahun 2011 ini. Kemungkinan ada yang tahu, sekarang ini aku sedang berpraktikal. mungkin kesibukan menyebabkan malas nak menaip blog walaupun banyak cerita nak di kongsi. ye lah kan bayangkan keje siap bawak balik rumah. pastu lak penat bukan main padahal keje duduk ofis je. akan tetapi I HATE BEKERJA! eventhough baru berpraktikal, akan tetapi tidak keseronokannya jelas terasa. masuk pukul 8 pagi balik 5.30.; everyday sama. haish kalau belajar tu ada gak time nak rest ngan bersuka-ria. Btw tinggal lagi seminggu je berpraktikal.hoyeah seronok. dikala cuti jadual dh penuh tersusun dengan aktiviti oleh hal demikian, kalu nak date ngan saya booked dulu..im the very bz person..huks
sedang membaiki fire hose reel kat wad orang mental

walau apapun, praktikal kat hospital ni macam-macam pengalaman yang besh. masuk bilik mayat, wad orang gila (siap bagi limau mandarin), panjat bumbung yang sempit, tengok orang beranak melalui ceaseran (taktau eja), masuk dewan bedah, dan macam-macam lagi.huks

note: memandangkan dah lama tak update..the news aku akan cerita akan aku post selepas post yang ini! =)

January 10, 2011

.:abaikan:.

sila abaikan entry ini.kerana ia adalah hanya untuk rakanku mengambil video ini sebagai persembahan multimedia..huks


video

January 1, 2011

.:2010:.

bubbye 2010. sekarang dah masuk 2011.Happy New Year! apabila blog walking di blog zatie mengenai post yang akan dilakukan mengenai 2010, aku terpanggil nak buat perkara yang sama gak. nak sharing the great, memorable moments dan tak lupa juga kenagan pahit yang patut ditelan. resam hidup ni ad kala gembira adakala jatuh. its normal. hidup bagai roda. lets check it out what happen on me sepanjang 2010.

Januari:

berbekalkan azam yang tidak pernah pudar iaitu aku ingin memperbetulkan aku nye pointer telah membuka lembaran 2010 aku sewaktu masuk kembali ke UiTM. Bulan ini aku meletakkan jawatan aku President PEERs bagi tahun 2009 yang seterusnya disandang oleh wan. AGM di jalankan. Segala kenangan bersama family PEERs 2009 ak sematkan dalam hati. Buat pertama kalinya juga fakulti aku menjalankan proses pengundian MPP. aku merupakan salah seorang penyokong bagi calon tunggal perempuan fakulti ak. walaupun kalah terima seadanya. tanggal 22hb adalah malam yang tidak boleh aku lupakan. kenangannya akan terpahat dalam diari sejarah hidupku. dekat berkat kerjasama dan bimbingan dari semua pihak, PEERs 09 dalam kelolaan ku telah dinobatkan 'Persatuan Terbaik Keseluruhan: Anugerah persatuan pelajar 2009'. Di samping itu jua kami memperoleh anugerah 'Kategori Khidmat Masyarakat Terbaik: Johan' dan juga anugerah 'Kategori Akademik dan Ilmiah: ke-3'. Seminggu selepas itu, aku menjadi wakil pelajar untuk menghadirkan diri ke mesyuarat ahli panel MQA(yang dahulunya dipanggil LAN) Sungguh Mengharukan :)

jelas terpancar kegembiraan...

Februari:

Kesibukan sebagai pelajar mula terasa.apabila terdapat banyak tugasan yang perlu di laksanakan. tidak menghalang aku untuk aktif. Aku kembali ke Kuala Pilah untuk menjadi Fasilitator bagi KAP PEERs UiTM k.pilah. Keluarga baru dan sangat happening. I bought my Mr DELL. tak silap aku first time masuk meeting bajet bagi program yang menelan belanja lebih RM5000. aku zati ngan mai membawa hasrat dan proposal untuk kami ke Sbah bagi program Transisi ke Universiti (TKU). menghadap Timbalan Chanselor HEP dan ramai lagi. sungguh mendebarkan. walaupun hasilnya agak menyedihkan. memandangkan kami menang anugerah kami merancang nak pergi singapore. oleh itu ak dan ada rsebahgian rakan peers ku ini pergilah. akibat kelewatan mebuat passport kami tidak dapat menjejakkan kaki ke kota singa itu. hanya sekadar di JB..huks

akibat tidak merancang betul-betul..ke JB jua akhirnya..

membalas dendam!!

March:

hurmm dalam bulan mac nieyh..walaupun telah melepas jawatan tapi tidak bermakna aku tidak aktif bersama mereka. Aku just mengikuti perkembangan dan join sikit sahaja program mereka. Bulan mac nieyh ada Cairex ngan Hari bertemu pelanggan. Tahun ni booth peers menang Booth terbaik. Ingat lagi Masa tahun lepas kitorang buat. tersangat bertungkus lumus nak menyiapkan. sampai lewat malam. apa yang lawaknya ialah sewaktu penyampaian hadiahtu, saya ada saja nak melawat tapak Cairex. almaklumlah saja nak cari Company yang sesuai untuk praktikal sem 6. Di sambung cerita ketika itu aku berada dikawasan penyampaian hadiah. terdapat pelbagai kategori di pertandingan. di pendekkan cerita sewaktu kategori fakulti, fakulti mekanikal (fac aku) telah menang. Dengan muka tebalnya pergi amek hadiah tu. sebab tiada seorang wakil pun tampil amek hadiah tu. selamat waktu tu aku pakai jaket fakulti. adalah nampak gak dah lahmenang Johan plak 2. bangga dapat mencapub! :)

April:

alah macam biasa dah hujung sem, masa tulah nak buat kelas ganti lah, nak anta segala mak nenek assignment dan test2. sehinggakan aku demam satu minggu sebelum exam. haiyak. dah lah minggu tu memang minggu menyeksakan. dengan presentation CTU nak kene hanta mini project CATIA and presentation CATIA. mau tak GILA! demam teros. presen pn dengan suara sengau sebab selsema.huks lantak asal kan tanggung jawab dilaksanakan. bila mama ngan abah tanya sebab demam, jawapannya sangat mudah 'penat belajar'. huks ayat selamat :)

May:

cuti sem hanya ak lalui seminggu sahaja. memandangkan aku mengambil intersesi (short sem). Bagi meringankan bebanku yang masih ada carry. ku korbankan masa cuti ku. Birthday aku bulan ni. 19 Mei. makan-makan di steamboat Flaming. dan ak dapat birthday card dari member-member peers.siap ada lagu lagi! dan apa yang tidak akan ku lupa apabila dibaling tepung dan telur termasuk air sabun oleh rakan rumah sewaku. dorg siap belanja KFC lagi. sungguh mengharukan. bulan ni juga aku sekali lagi ke Sabah. kali ini menjalankan Progran TRansisi Ke Universiti TKU. sangat seronok apabila dan berjalan-jalan sambil berprogram dengan rakan-rakan peers. Program yang telah dirancang sejak bulan 12 2009. dapat dijalankan dengan jayanya walaupun terpaksa mengharungi pelbagai rintangan. :)

rakan-rakan TKU yang dirindui..

June:

memandangkan ambil intersesi. exam akhir intersesi jatuh pada bulan ni. Harapan nk dapat keputusan dengan jayanya. semasa bulan ni juga rakan-rakan akaun ku berpraktikal. huks. sangat merindui mereka kerana tidak akan berjumpa 2 sem. memandangkan ak pula akan berpraktikal sebaik sahaja mereka habis. sob2! aku sepatutnya perlu menhadirkan diri ke program modal insan Yayasan Bank Rakyat. program ini wajib hadir bagi semua pemegang-pemegang biasiswa. memandangkan aku berintersesi. aku xdapat hadit. bagi sesiapa yang dah lupa sila baca *link* ini. pada konvesyen kaunseling kebangsaan yang diadakan di UMT ak mendapat pingat gangsa.. gilalah. hasil kerja Mai dan di tambah dan diedit oleh aku dan dipersembahkan oleh en Bad. sungguh tidak sangka. sebenarnya panjang cerita dye. baca post ni.

hadiah yang dimenangi!!
July:

Semester baru buka kembali. kesibukan apabila hendak menghantar report TKU walaupun sudah lambat. memandangkan pelbagai pihak perlu disediakan report kepada mereka. betapa sedihnya apabila dapat tahu aku fail bagi subjek yang aku amek intersesi dahulu. oh god habis korban cuti ku begitu sahaja.tak tahu mana silap! and fisrt time di awal semester kelam kabut. sebab masalah registration. tension. nak kene jumpa orang itu ini. haish! ditambah pula perlu mencari tempat latihan industri. aiyoyo

August:

kesedihan apabila mendapat tahu biasiswa aku ditarik dan tukar kepada Pinjaman. sungguh menyedihkan. muhasabah diri! sedikit kegembiraan apabila permonan bagi LI dapat dekat RadiFEMS cawangan HKL. senag keje aku.tak payah nak kene pikir panjang walaupun takde elaun.

September:

Bulan yang amat dan telampau sibuk dengan mini projek dan assignment yang banyak nak kene hantar.

Oktober:

Final exam dah dekat. usaha dilipat gandakan bagi menaikkan pointer. tidur selalu lewat.dalam kesibukan nak final sewaktu study week aku dapat rakan dari Jepun! mengikuti exchange student selama 1hari bersama pelajar sekolah Hiranuma Jepun. seronok! Mr DELL kene rompak sewaktu pagi sebelum exam final manufacturing. oh tidak!! sedih terkejut melopong. tidak keruan dibuatnya. laptop yang dibeli tidak sampai setahun dah kene rompak. memang sialan perompak itu. ini adalah kali ke-3 rumah sewa kami kene pecah masuk. suspek berbadan besar dan berambut perang. agak bengong apabila salah seorang rakanku terjaga dari tidur untuk sembahyang subuh ternampak suspek. akibat rakan ku ini kecil dan perompak berkenaan besar arakan ku kembali tidur kerana bimbang dan beranggapan mungkin rakan kepada rakanku yang lain. apa yang lawaknya adalah sewaktu dia ternampak itu dikatakan perompak berkenaan
sedang mel**cap. tidak boleyh diterima akal.tapi bila dipikirkan balik mungkin ini adalah amalan ritual mereka. oleh itu berhati-hati sekalian. bagi yang lupa baca post ini..

my Japanese friends. from left Sachiyo, Natsuki, Anna, Me, Masaki, Ryota. wah ingat lagi aku nama mereka..

November:

aku demam!! diawal bulan. haiyak masa tu sedang menunggu hari bagi paper akhir exam final. adeyh dugaan sungguh. dah lah paper repeat plak tuh. pada tanggal 011110 abang ke-2 ku telah tamat dengan jayanya MBBS. kini dia bergelar seorang doktor. aku mengikuti KKDKP peers di Pulau Pangkor. jalan-jalan :)

Snorkeling di p.pangkor..

December:

Macam-macam happening berlaku bulan 12 nieyh. aku mendapat another family yang dikenali family YBR. memandangkan tidak dapat hadir program bulan 5 masa tu aku dipanggil sekali lagi untuk batch yang ke-2. sunnguh happening. *link*. macam biasa semasa cuti sekolah ini juga akan ada ramai mengadakan wedding termasuk dua orang sepupu ku dan seorang rakan ku. aku balik ke kampung menaiki keretapi komuter terbaru ETS pulang ke Ipoh semasa kawin sepupu aku. aku juga menjadi DJ sewaktu kawen Kawanku. wah versatile gile aku! dengan secara rasminya aku mengucapkan selamat tinggal kepada taman kemunting iaitu rumah sewaku. memandangkan kami akan berpraktikal aku menamatkan kontrak sewa rumah tu kerana semua akan berpraktikal berjauhan. ada family day!! malas nak cerita panjang sebab dah cerita dah. tengik post sebelum ni :)

YBr the best!!

walau apapun 2010 telah meninggalkan kita. segala kengan sepanjang 2010 segar dalam ingatan danmemberi seribu makna dalam kehidupan. 2011 sudah tiba. lembaran kehiupan yang baru akan dibuka. planner 2011 aku telah beli. bagi mengisi ruang-ruang kenanganku pada 2011. selamat tinggal 2010 dan selamat datang 2011. harapanku di 2011 ini adalah kebahgiaan dari semua aspek. memandangkan akan berpraktikal semester akan datang di harap berjalan dengan lancar. Good Luck to me and also to everyone..

-with love kpoochichubby-

December 28, 2010

Family Day UMNO Lahat Lane

video
penyanyi kacak pujaan ramai..Mr Tajul.. my daddy meriah giler :)

"UMNO terus mara untuk rakyat Malaysia"..sikit je aku ingat lagu UMNO ni. untuk entry baru ni bukan nak ajar berpolitik ia sekadar nak story about the wonderful weekend. last week on the 24 until 26 december, ada family day UMNO Cawangan Lahat Lane. Di mana Lahat Lane? suatu kawasan di ipoh. berhampiran medan kit bagi sesiapa yang tidak tahu dan tahu dimana. ops di kesempatan selamat hari natal to all my friend yang sambutnya. Hope santa claus bg hadiah best. (stoking ak kosong je sebab gantung stoking busuk..huks)

Untuk makluman cawangan ini di monopoli oleh all my family members on my father side. Hebat bukan. dan aku secara arsminya telah mendaftar ahli UMNO. hebat tak? Setiap tahun akan ada family day last year kat penang and this year kat PD. dengan bertemakan "keluarga bahagia, ummah sejahtera"tersangat lah menarik n seronok sekali. ada banyak aktiviti di habiskan bersama. of course merapatkan lagi hubungan kekeluargaan bersama. 1st nite we have bacaan yassin and tahlil. on the second day iaitu ada sukan rakyat and barbeque nite. masa-masa lain adalah free time iaitu masa untuk melancong bersama. sama ada nak g jalan kat pantai ke, main go-kart ke , atau mandi di swimming pool dan sudah pasti di PD ada banyak tempat untuk di lawati.

to continue my story, my group iaitu group merah hambu aka Pink atau nama yang lebih menarik kumpulan 'hentam jelah' menang dalam acara sukan rakyat. really happening lah. and i am the leader of the team. wakaka..sungguh hebat. and lagi satu aku juga mendapat no cabutan bertuah. oh god really seronok menjerit bagai nak gila. mana taknye the fisrt no yang keluar. dengan berbekal kn no '99' memang bertuah r no 2. i got 32GB USB yang mane not yet sale in Malaysia whereby my Uncle bought it at Hong Kong masa dia ngan family dia bercuti di sana. on the last day we had lunch with Datuk Ishak he is ketua UMNO cawangan Seremban and also Tan Sri Isa Samad yang mana xdapat datang juz hantar wakil anaknya.

biar gambar menceritakan segalanya:



fisrt night during bacaan Yassin and tahlil

lunch during ceramah misi UMNO di Gaza

the 32GB USB that i won..:))

on the last night g Fun fair dekan pekan PD

Barbeque Dinner Nite..

My team 'hentam jelah'..

Playing one of the game..game keretapi dadu..

another game..

ceria...

mase ambil hadiah cabutan bertuah.. and the lady is my Opah..

last day gambar kenangan bersama Datuk Ishak

nota kaki: dengar citer next year akan di buat kat Lumut.cant wait..

December 14, 2010

shades-contest


this is the first time kena tag and need to join a contest. buatt pertama kalinya join contest dalam blog.thanks to zati inviting me.okayh aku try je lah kn!!

ok guys, lets go to the terms and conditions :
1. it is a compulsory for the contestant to follow the organizers
Cik Sab & En. GG
well it is totally worth to follow them sebab best juga blog diorang ni hehe

2. mesti berwarganegara malaysia (yes im malaysian i/c warna biru)

3. kaum bebas, agama bebas, jantina bebas

4. story sikit pasal gambar tersebut

5. maximum boleh 2 gambar je, tu pun nanti diorang pilih satu je

6. letak banner ni kat sidebar blog anda okayh

7. tag your friends to join this contest at least 4 orang

8. dah siap entry tu nanti jangan lupa letak comment kat
contest ni sekali dengan link post yang korang buat tu, senang diorang nak amik markah ke apa ke kan

9. the dateline is on 15th December 2010, so hurry guys!

10. the winner of this contest will get a mystery prize from them :)


and here goes my photo

mengenai gambar ini adalah:
gambar ini di ambil sewaktu PEERs membuat KKDKP dekat Cameron Highland
gambar ini diambil di ladang teh. really love the smells of the tea and really like the view. abaikan mulut yang terbuka dek kerana keriangan..huks
about the shades i bought it semasa matriks. masih menggunakan dan menyimpannya lagi dengan rapi..huks

come on join the contest:
- detol
-pipah
-atikah
-fuad

December 8, 2010

YBR the best


video
what have you done today to make you feel proud?

yeah maybe most of my friend already known that i going for camping last week. Camping yang memakan masa selama 6 hari 5 malam di Agrotek Resort, Hulu langat. what a beutiful place there. all my readers, do you still remember that i have posted about my scholar Yayasan Bank Rakyat membuat camp bagi semua penerima biasiswa dan pinjaman mereka. yeah supposely aku kene pergi bagi pelajar-pelajar bacth 1 pada bulan 5 lepas. oleh disebabkan tidak dapat hadir kerana mengambil intersesi, maka aku di wajibkan hadir bagi batch yang kedua ini. agak keberatan but agak seronok memandangkan masa cuti ku tidak terbuang begitu sahaja. from 30th November until 5th December. camp yang diberi nama Program Pembangunan Insan ini ditaja sepenuhnya oleh Yayasan Bank Rakyat (YBR) dan HRacts Consultant. kos bagi seseorang peserta adalah RM 2000.. Mewah bukan!!! apa yang mewahnya lagi ialah makanan dye..really superb lah. makan 6 kali sehari. dan makan dye sangat lah sedap belaka. setiap hari ada tema tertentu. konsep 1 malaysia. ada hari konsep makanan cina, makan style india. and of coz malay cuisine. masa tema india tu kan siap makan atas daun pisang lagi. dan kami semua dilayan bagai vvip. malam last we have BBQ. 2 ekor kambing golek okayh!! semua di 'serve'kn..oh god really in heaven lah. memang xmenyesal pergi.

the song yang kat atas ini adalah lagu yang kami akan nyanyi before kelas corporate grooming start. it quiet motivated song. try lah nyanyi and try to understand what the lyrics is told about.and of coz setiap camp kita akan mendapat kenalan baru.. really missed them so much. with my group yang happening and hevoc. really fun and enjoy dekat sana. macam-macam dipelajari from the grooming and corporate image and also leadership. tidak lupa juga team work. really enjoyable lah. macam-macam game and kelas yang begitu menarik. bayangkan i have learned tarian zapin within only 3 days and group kami menang tempat ke-2 pada malam perdana camp. benda yang takkan ku lupa, i won the 'best corporate image' for this camp. wah! really appreciate it. camp yang sungguh seronok lah. rite now i have another big family that i call YBR Big Happy family. Love all of you. its a memorable camp i ever had. hopefully we can still keep in touch.
before balik menunngu bas sampai. bergambar bersama fay-c n consultant

with one of the trainer En Fuaad (yang peluk budak)

masa CSR program at masjid batu 14 hulu Langat

p/s: kami akan keluar paper..jangan lupa cari tau..dalam paper berita harian.maybe keluaran varsiti setiap hari khamis.tengok lah maybe minggu ni keluar..